Grillet fisk i pita

  • Per porsjon:
  • 363 kcal
  • Grønnsaker Andelen grønnsaker registreres automatisk i arbeidsboken under mengde grønnsaker per dag. 61 g

Enkel, smakfull og barnevennlig mat! Varier gjerne med ulike typer fisk som eksempelvis sei eller uer.

porsjoner

Grillet fisk i pita

  • 600 g torskefilet
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 2 ts grillkrydder
  • 4 stk fullkornspita
  • 8 stk salatblader
  • 1/4 stk agurk
  • 2 stk tomat
Del fiskesfiletene i mindre biter, og strø på grillkrydder og pepper.
Legg fisken i en dobbel grillrist eller i en grillpanne, og grill dem pent gyllenbrune på begge sider, 2-4 minutter.
Vask salatbladene. Del agurk og tomater i tynne skiver.
Varm pitabrødene forsiktig på grillen eller i ovnen.

Urtekesam

  • 2 dl kesam
  • 3 ss friske krydderurter
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Finhakk krydderurtene og bland med kesam. Smak til med salt og pepper.

Server grillet fisk i pitabrød med bladsalat, tomat- og agurkskiver og urtekesam.

Tips! Urtekesam kan gjerne byttes ut med tzatziki eller en lett dressing.