JULEMARENGS: har du rester av eggehvite er det supert å lage marengs.

Litt sunnere julegodt

Juleforberedelsen til årets hyggeligste tid er over oss med alt av kos og hygge som hører med. Tiden bærer også preg av avslutninger både på skole- og fritidsaktiviteter og jobb. Og så hører det selvsagt også med å fylle fryseboksen og kakeboksen med julekaker, -snacks og julegodt.

Vi mener det er viktig å kose seg i julen, men det er også viktig å kose seg med juleforberedelsene også. Her kan du finne et knippe oppskrifter som er smakfulle og gode. Prøv gjerne noen av disse oppskriftene og fyll boksene med kaker du kanskje ikke har laget til jul tidligere.

Like smakfullt og godt, men med en litt sunnere vri uten at du nødvendigvis legger merke til det.

Julemarengs

JULEMARENGS: har du rester av eggehvite er det supert å lage marengs.

Marengstopper eller pikekyss som det også kalles er enkelt å lage som søte kaker til jul. Vi har toppet dem med krokan, men du kan strø sjokolade eller annen topping du måtte ønske å prøve.

Dette trenger du til ca. 25 julemarengs

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss krokan

Slik gjør du
Pisk sukker og eggehviter stive. Bland inn hvitvinseddik. Lag små topper med teskje på et stekebrett med bakepapir. Dryss litt krokan på toppen. Stek marengsen på 150 grader i ca 30 minutter.

MUFFINS: med kanel smaker skikkelig jul!

Kanelmuffins

Muffins med smak av kanel passer perfekt til jul eller rett og slett når du har lyst på noen smakfulle muffins.

Dette trenger du til ca. 14 muffins

  • 2 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 3 ss flytende margarin
  • 1 1/2 dl lettmelk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 epler
KJEKS: med havre og tørkede tranebær smaker godt og metter litt ekstra.

Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Skrell eplene og riv grovt på et råkostjern. Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i flytende margarin og melk. Sikt inn hvetemel, sammalt hvete fin, kanel og bakepulver. Bruk slikkepott og bland alt lett slik at røren blir klumpefri. Bland inn revne epler til slutt. Fordel røren i små muffinsformer. Sett papirformene på en stekeplate eller i en muffinsform av silikon. Stek på nederste rille i 10-15 minutter.

Havrekjeks med tørket frukt

Prøv disse gode havrekjeksene: enkle å lage og lett å oppbevare. Super å gi bort i julegave til de som har alt!

Dette trenger du til ca. 20 havrekjeks

  • 4 dl sammalt hvete fin
  • 5 dl store havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl flytende margarin
  • 1 dl sirup
  • 1 dl vann
  • 2 dl tørket frukt

Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen det tørre i en bolle. Tilsett margarin, sirup og vann. Bland sammen og tilsett hakkede biter av tørket frukt. Du kan benytte den tørkede frukten du selv ønsker! Form deigen til små runde kjeks og legg på bakepapir. Stek kjeksene i ca 15 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.

Tips! Oppbevar kjeksene kjølig i tett boks eller i fryseren.

Inspirasjon til flere julekaker finner du på Roedekjøkkenet

Da håper jeg du fant noe som fristet. Ønsker deg en fortsatt fin desember!

Julehilsen fra Unni

Powered by Labrador CMS