Smak av sesongens norske plommer

De norske plommene har en relativt kort sesong, så det gjelder å nyte dem nå som de er på sitt aller beste. Har du tilgang på plommer, kan du prøve noen av våre oppskrifter fra Roedekjøkkenet.

Plommer, som er en steinfrukt, dyrkes i dag over hele verden og det finnes faktisk rundt 2000 sorter. Plommene finnes i runde og ovale former og kan bli på størrelse med et lite eple. Frukten har et tynt skall og fargen varierer mellom gul, rød, blå eller sjatteringer av disse. Smaken er søt, mild, aromatisk og varierer fra sort til sort.

Plommene er naturlig rike på antioksidanter og kostfiber og mye av dette sitter i skinnet, så spis gjerne plommene med skinnet på. Og jo rødere plommene er jo mer antioksidanter. Plommer er veldig gode å spise som de er, men ønsker man å ha glede av plommene gjennom hele året, egner de seg godt både til hermetisering, safting og sylting. De passer også veldig godt i grøt, suppe, paier, kaker og i salater og som tilbehør til middag.

Holdbarheten på plommene er avhengig av hvor moden den er når man plukker den. Jo mer moden plommene er ved plukking jo mindre holdbar er de. Oppbevarer du plommene i temperatur på 0 – 4°C holder de lengre enn hvis de oppbevares i romtemperatur.

Her finner du et knippe oppskrifter med plommer fra Roedekjøkkenet som du kan prøve nå som den norske plommesesongen er på sitt beste

Bakte plommer med valnøtter

Dette er en nydelig dessert som passer perfekt når høstens plommer er på sitt beste. Her finner du oppskrift: Bakte plommer med valnøtter

Plommepai

Denne paien kan virkelig anbefales. Den er enkel å lage og utrolig smakfull med høstens plommer fra hagen. Har du ikke plommer, kan du gjerne bruke epler eller pærer. Her finner du oppskrift på Plommepai

Plommechutney

Plommechutney er et pikant følge til både kjøtt og fiskeretter. Sjekk ut vår nye oppskrift på Plommechutney

Fiskekaker med gulrotpuré og spinatsalat med norske plommer

Fiskekaker med en nydelig frisk salat til med spinat, knutekål og plommer til som setter en ekstra spiss på hverdagsmiddagen. Test ut oppskriften på Fiskekaker med gulrotpuré og spinatsalat med norske plommer

Yoghurt med byggkorn og lune plommer

Har du rester av kokt byggkorn etter middagen – da kan du lage en enkel blanding av bygg og yoghurt naturell – med syltetøy, tørket frukt eller bær så smaker den fortreffelig. Oppskriften finner du her: Yoghurt med byggkorn og lune plommer

Lun plommesuppe

Nydelig fruktsuppe som serveres med en klatt snøfriskkrem og kryddersmuler. Sjekk ut oppskrift her: Lun plommesuppe

Matglad hilsen
fra Unni

Powered by Labrador CMS